Děti a dětský nábytek

kreslo a bibliotheque

Děti a dětský nábytek

Miminko není v prvních měsících života nikterak náročné. Můžete se však připravit i na nadcházející roky. Zařiďte dětský pokojíček správně.

Zde nabízíme několik tipů, jak na to...

Praktický nábytek

Děti milují malé prostory. Především miminka jsou zvyklá od maminky na skromný prostor, ve kterém se cítí v bezpečí. Myslete na to dopředu a zaměřte se na vzhled, funkčnost a rozmístění. Nevhodným, ale často využívaným místem je prostor pod oknem. Zde může narušovat spánek hned několik faktorů jako je světlo nebo průvan. Zvolte raději klidné místo, které bude dále od okna. Postýlka by měla mít zaoblené hrany, aby se o ně dítě neporanilo. Sáhněte také po kvalitní matraci a roštu. Obecně se doporučují spíše matrace o vyšší tuhosti. Musí se přizpůsobit věku i váze dítěte, být snadno udržovatelná a nejlépe i antialergická. Matraci lze doplnit o tzv. chránič matrace, který zabrání promočení.

Minimalistický design

Výběrem minimalisticky laděného nábytku zaručíte možnost použití i ve vyšším věku dítěte. Dětské skříně, komody nebo úložné boxy mohou dítěti posloužit až do puberty. Nic nezkazíte jemnými barvami s přírodním dekorem. Výraznější tóny můžete aplikovat např. na doplňky. Koberce jsou oblíbeným prvkem místnosti. Pokud chcete dětský pokoj doplnit o koberec, vyberte ten kusový s jemným vzorem, můžete zvolit také jednobarevný, který sladíte s nábytkem, případně pro malé závodníky zvolte silniční koberec.

Pro ty nejmenší doporučujeme speciální podložky nebo pěnové puzzle. Batole si nespálí kolena a zároveň vznikne skvělé místo pro hru nebo učení.

Barevnost

S barvami se raději moc nerozvášňujte :-). Když použijete tlumenější barvy, bude pokojík použitelný i ve vyšším věku dítěte. Barvou koneckonců můžete vyjádřit i pohlaví dítěte.

Osvětlení

Miminka jsou velice citlivá na ostré světlo a jeho množství. Až po 2 týdnech si zornice začínají zvykat na změny odstínů světla a tmy. Do té doby mají zornice zúžené, aby omezily přímé světlo, které proudí do očí. Klasická stropní svítidla jsou v dětském pokoji nutností. Doporučujeme použít žárovku se třemi druhy osvětlení - bílé světlo, teple bílé světlo a oranžové (na každou denní dobu jedno).

Jak vybrat správný dětský nábytek

Každé dítě, od nejmenšího po nejstarší, potřebuje číst, odpočívat a vymýšlet příběhy... Oxybul je francouzská společnost zaměřující se na nábytek, hračky a hry pro děti. Mezi nejpopulárnější kategorie nábytku patří postele, křesílka, stoly, úložné jednotky a knihovny. Postele jsou k dispozici v různých velikostech a stylech a mohou být přizpůsobeny tomu jak děti rostou (Montessori). Stoly jsou navrženy tak, aby byly ergonomické a poskytovaly dostatek prostoru pro učení a zároveň hraní. Úložné jednotky jsou k dispozici v různých velikostech a stylech, což usnadňuje nalezení té vhodné pro vaše potřeby.

Co bychom měli sledovat při výběru nábytku?

  • Kvalita a bezpečnost: použití pouze neškodných materiálů a všechny produkty by měly podstoupit rigorózní testování, aby bylo zajištěno, že jsou bezpečné pro děti
  • Široký výběr: široká škála produktů (postele, stoly, úložné jednotky a knihovny.), takže je snazší najít nábytek, který vyhovuje potřebám dětí i rodičů
  • Ergonomie: v dnešní době velmi důležitý požadavek, optimalizuje potřeby dítěte v “pracovním” prostředí
  • Udržitelnost: použití ekologických materiálu k výrobě i k zabalení, recyklační programy, snížení uhlíkové stopy a co nejnižší dopad na životní prostředí
  • Doporučení odborníků: např. Oxybul je často doporučován odborníky v oboru dětského nábytku jako jedna z nejlepších značek na trhu.

Vzhledem k těmto faktorům je Oxybul dětský nábytek ideální volbou pro rodiče, kteří hledají kvalitní, bezpečný a udržitelný produkt.

 

Váš oxybul.cz