Vyberte ten správný dětský kostým na pálení čarodějnic!

Filipojakubská noc a její spojení s pálením čarodějnic jsou v České republice dobře známé. Tento svátek slavíme 1. května a přináší spoustu zábavy a tradic, ale také kontroverze. Letos se však budeme bavit jinak, protože nám Oxybul přináší novou perspektivu na tento svátek - spojení s kostýmy.

Co je Filipojakubská noc?

Filipojakubská noc se slaví v noci z 30. dubna na 1. května. Tento svátek je spojen s náboženstvím a původně se slavil jako oslava apoštolů sv. Filipa a sv. Jakuba. Nicméně v průběhu času se tento svátek spojil s pohanskými tradicemi a začal být slaven jako den, kdy se otevírají brány mezi světem živých a mrtvých. Slaví se v několika zemích po celém světě. V České republice a v některých dalších zemích se tento svátek slaví 1. května a v Polsku a některých dalších zemích se slaví 23. června. V tuto noc se konají různé rituály, které mají symbolicky vyhnat zlé duchy a ochránit obyvatele před nemocemi a neštěstím.

Tradičním rituálem, který se s Filipojakubskou nocí spojuje, je pálení čarodějnic. Tento zvyk má kořeny v dobách středověku, kdy byly čarodějnice vnímány jako nepřátelé společnosti a byly často pronásledovány a upalovány na hranici. Dnes je toto pálení čarodějnic vnímáno spíše jako folklórní tradice a má spíše symbolický význam.

Jedním z novějších trendů během filipojakubské noci je propojení této tradiční oslavy s kostýmovým bálem, na kterém se lidé oblékají do různých kostýmů a masek. Pálení čarodějnic je svátek, který se slaví jednou ročně, takže je to příležitost, kdy si můžete obléknout svůj nejoblíbenější kostým. Vybírání správného kostýmu je důležité, protože vám to umožní vstoupit do role a užít si večer naplno. My Vám nabízíme širokou škálu kostýmů, které jsou vhodné pro pálení čarodějnic a jsou přizpůsobené dětem.

 

A jaké kostýmy jsou tedy ideální pro děti…

Kostýmy s motivy čarodějnic pro děti

Kostýmy s motivy čarodějnic jsou nejoblíbenější kostýmy. Jsou k dispozici v různých barvách a stylech, včetně tradičního černého kostýmu s kloboukem.

Kostýmy s motivy netopýrů a draků

Netopýři a draci jsou jedním z nejznámějších symbolů Halloween a jsou často spojováni s temnotou a tajemstvím, proto se ideálně hodí i na pálení čarodějnic. Kostýmy s motivy netopýrů a draků jsou vhodné pro děti, které chtějí být v centru pozornosti. Tyto kostýmy jsou k dispozici v různých barvách a stylech, včetně kostýmů se závoji a křídly netopýrů.

Dětské kostýmy s motivy kostlivce

Další temná postava je kostlivec. Náš kostlivec je ale fosforeskující a je s ním spousta zábavy.

Ostatní dětské kostýmy

Kromě toho, společnost Oxybul nabízí i kostýmy s roztomilými a hravými motivy, jako jsou kostýmy s pohádkovými postavičkami nebo kostýmy s motivy zvířat.

Váš oxybul.cz